diumenge, 31 de març del 2013

Croquetes casolanes de pollastre

Les croquetes casolanes sempre són un bon recurs o bé per aperitiu o com acompanyament d'un primer plat. El que sol passar és que si et despistes quan les vols posar a taula ja se les han menjat!
Tenia un parell de pits de pollastre que si no els feia em caducaven. De manera que els vaig posar en una cassoleta en cru, amb un raig d'oli d'oliva una cebeta i un tomàquet  un polsim d'orenga i una fulla de llort, un parell de granets d'all, tot salpebrat. Vaig deixar que es posés ros tot plegat amb el foc una mica viu i després, vaig baixar el foc i que s'anés rostint. Quan va estar fet i fred, vaig desfilar els pits rostits i els vaig passar pel robot de cuina (la picadora) tot ben triturat. Vaig fer una beixamel ben espessa: mitja cebeta fregida amb oli d'oliva, un parell de cullerades de farina ben plenes i una mica més, barrejada bé amb la ceba fins que tot quedar ros. Es retira del foc i s'hi afegeix la llet, que vas tirant i remenant desfent els grumolls de farina. Després ho tornes a posar al foc i remenes bé fins que la beixamel queda ben espessa. Rectifiques de sal al gust. (La beixamel de cobrir els canelons la faig diferent. En una entrada a part ho explicaré).
Bé, doncs poses el pollastre ben triturat a la beixamel i ho barreges ben barrejat fins que queda una pasta espessa i consistent. Deixa-la refredar, que encara quedarà molt més consistent i llavors vas fen pilotetes ovalades de la mida que t'agradi. A mi m'gradada fer-les mitjanetes però formoses. Les vas reservant en un plat. En un plat a part, hi bats un ou ben batut i en l'altre li poses força pa torrat. Amb l'ajuda d'una cullera o una forquilla, vas passant les croquetes primer per l'ou i després pel pa torrat. Mentre les passes pel pa torrat els hi vas donant la forma ben maca.
En una paella fonda hi poses oli. A mi m'agrada d'oliva, però si fas servir de gira-sol que és més econòmic també queden bé. Quan l'oli és calent es van fregint fins que quedin daurades i quan es retiren del foc les podeu posar en un plat cobert amb un tovalló de paper o paper de cuina per absorbir restes d'oli.  I ja està, a disfrutar-les! Les he de tornar a repetir perquè van desaparèixer tan de pressa que en Xavi es va quedar sense!  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada