dimecres, 3 d’abril del 2013

Truita de patates senzilla

Per què poso la truita de patates? Doncs perquè no sempre tens ganes de fer grans menjars, ni passar gaire temps a la cuina, o fa solet i estàs al pati descansant, et penses que no tindràs ningú a dinar  i no saps ni com i acabes essent set o vuit  a dinar. Si tens patates i ous, amb qualsevol tall o fins i tot les croquetes, fas content a tothom.
Peles les patates, les talles fines horitzontals i les poses a fregir a poc foc, que quedin ben meloses. Fes-ne bastantes perquè quedi una truita ben gruixuda, vaja, si t'agrada així. N'hi ha que els agrada fineta. A mi m'agrada potser fer-ne un parell, que no pas una de massa grosa que després no puguis tombar amb facilitat i se't desmonti.
Quan les patates estàn fetes, retira una mica d'oli, perquè quan les tombis no et caigui pels costats. Bat bé mitja dotzena d'ous i la hi tires, ho vas movent perquè es faci i sobretot controla el foc perquè no es cremi. Quan ja està consistent per una banda, la tombes amb un plat, un tomba truites o una tapadora plana, i deixes que es faci per l'altra banda. I ja està. No cal dir que heu de posar sal al gust i millor si la feu amb una paella de cul gruixut i sobretot que no enganxi, perquè no hi ha res que faci més ràbia que tombar la truita i que resulti que la tens tota enganxada al cul de la paella.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada