diumenge, 11 d’agost del 2013

Musclos amb suquet

Ahir dissabte vaig fer musclos amb suquet. No sé si és a la marinera o a la raquelera, només sé que van quedar molt bons i en Xavi em va preguntar com els havia fet per si algun dia li venia de gust fer-los.
Els musclos, si t'agraden, és un menjar que amb poca cosa que hi facis queda bo, i jo particularment, no els faig mai igual. Us ho poso de dues maneres per si us agraden més senzills i suaus o sinó mes fortets. A mi m'agraden més de la manera més fortets.
Compres musclos de roca frescos, (3/4 de kg o 1 kg depén de la gent que sigueu) amb aquella olor de mar inconfusible, si poden ser petitets, pel meu gust, millor. Els neteges ben netejats. Agafes una ceba i la talles ben fineta en juliana. La poses a sofregir amb oli d'oliva amb el foc suau i mig pebrot verd tallat ben petit, (si pot ser acabat de collir del Maresme igual que els tomàquets). Quan està mig sofregit li afegeixes un parell de tomàquets ratllats ben grossos i ben sucossos ben madurs, no sé la classe però quan els vagis a comprar no són d'aquells petits de sucar pa. Afageix tres o quatre grans d'all i un pom de juliverd trinxat i ho poses al foc a sofregir, sense pressa. A aquest sofregit posa-hi una fulla de llort, un pensament de farigola i un pensament de romaní, sal, pebre vermell i pebre negre al gust, segons us agradi el picant.
Quan el sofregit està fet, hi poso mig gotet de vi blanc i unes gotes de vinagre de mòdena (al gust). Procureu que no us passeu, perquè sino quedaria massa fort.
Quan està fet el sofregit afegiu-hi els musclos a foc suau i deixeu que es vagin obrint a poc a poc i deixin anar el seu suquet. Remeneu de tant en tant perquè s'obrin tots. Quan estiguin fets, retireu-los i a taula amb una bona barra de pa cruixent per sucar.
Si quan feu el sofregit veieu que el tomàquet queda àcid, poseu-hi una miqueta de mel o un polsim de sucre i veureu com el gust millora.
L'altra manera de fer els musclos es fent una salseta de tomaquet ratllat i pebrot verd, all i juliverd, llort, farigola, sal, pebre vermell i negre i un raig de vi blanc, unes gotes de vinagre de vi i quan està s'hi posa els musclos. També queda bo i ni te n'adones i ja t'has cruspit la cassola.
Quan en torni a fer penjo la foto, ahir totohm tenia massa gana per entretenir-nos a fer fotos al plat.          

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada