diumenge, 10 de febrer del 2013

Al cap de molt de temps em decideixo a escriure en un blog. No de traducció, ni de literatura ni coses que tothom em recomana que escrigui. Aquest será un blog per apuntar plats de diumenge, que és quan ve tota la família a dinar i és l'únic dia que m'hi puc dedicar.  De fet, també, suposo que és una manera com qualsevol altra d'apuntar receptes i que quedin a l'abast per a quan les necessiti.

La meva mare, la iaia Juanita, és la que cuina bé, és una experta cuinera acostumada a cuinar per a colles, fer cassoles i donar a cada plat el seu temps corresponent de "xup-xup". Sap fer de tot i bo, per la qual cosa fa anys que li dic que ens passi les seves receptes, per fer un receptari de cuina tradicional catalana, però no hi ha manera. S'ho guarda tot com un tresor que s'emportarà amb ella. Mentre degustem els seus plats, doncs, jo aniré apuntant aquí els que vaig fent jo els diumenges, únic dia que puc dedicar a passar-m'ho bé entre els fogons. I si tenim la sort que ens digui com fer uns cargols amb escamarlans o peus de porc, o alguna altra delícia (sense deixar-se cap ingredient), ja l'apuntaré i veureu quina diferència.

Val a dir que les meves receptes, o plats, estan inspirats en tots els receptaris i consells que arreplego per a tot arreu, siguin llibres de cuina tradicionals, col·leccionables o per internet. No són cap perfecció i segur que hi ha coses que les faig malament o del revés que aconsellen els experts, però val a dir que el resultat final té bon gust i quan els poso el plat al davant, a casa ho troben bo i s'ho menjen tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada