Avui diumenge 10 de febrer he fet per dinar pollastre rostit amb alguna verdureta i gamba llagostinera que vaig trobar d'oferta al súper.
El pollastre era prou gros perquè de cada quart m'en fessin un parell de talls macos. En una cassola gran, hi he posat oli d'oliva, una cabeça d'alls, dues cebes grosses de figueres tallades, quatre tomaquets madurs tallats, (normalets) tres quarts de pebrot verd trinxadet, i un parell de pastanagues mitjanes tallades en rodonetes. Hi he afegit el pollastre ben salpebrat i a foc bastant viu ho he fet enrosir una mica. (Segur que si hagués barrejat llard amb l'oli d'oliva li hauria donat un gustet més bo, però no en tenia).
Quan ha estat enrosit, li he tirat vi blanc. He fet servir aquests tetra brick que n'hi deu haver un got escàs. Quan s'ha begut el vi ho he remullat amb una mica d'aigua, potser mig got, he abaixat el foc al mínim, li he afegit un bon farcellet d'herbes aromátiques i a fer "xup-xup" fins que ha estat gairebé fet.
He comptat de posar 4 gambes per persona, així que amb un pensament d'oli d'oliva les he passades per la paella salpebrades i amb un rajolinet de llimona. Quan han estat gairebé fetes però no del tot, les he tirat a la cassola del pollastre, a acabar de coure amb el pollastre.
Quan ja estava gairebé fet, li he afegit una bona picada d'all, julivert, pa torrat, ametlles, avellanes i pinyons pel damunt. I a deixar reposar.
Sempre em passa que no sé si quedaran prou tips, o si s'acontentaran de sucar pa al suquet, així que mentre feia altres coses he posat a fer patates al forn d'una mida mitjana-grossa partides per la meitat. És ben senzill: les poses a la safata del forn, amb sal una mica d'oli d'oliva i orenga pel damunt ben empolsinat i a esperar que estiguin fetes.
Val a dir que no sé si és que tothom portava molta gana, però estava per xupar-se els dits :-).
Per postres en Joan ha portat crema i unes pastes fullades per acompanyar-la i una pasta que no recordo com es diu, feta amb merengue i llimona que és un delicatessen pel paladar. El nom que li ha posat es deu a les primeres clientes que li van comprar. A veure si penjo les fotos.
Si ho voleu fer, és un plat que tot i que sembla de festa major i deixa un plat servit gustós i ben presentat, si sabeu comprar en el moment en què hi ha les ofertes, fa de bon repartir. També té l'avantatge que si no sou de fer migdiades el pots anar preparant el dissabte a la tarda a aquella hora que aprofites per veure una pel·liculeta mentre la cassola "xupxupeja" (paraula inventada).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada