dissabte, 5 d’octubre del 2013

Melmelada de Cireretes d'Arboç amb mel de flors o vainilla

Quina sort poder recollir les cireretes d'arboç ben madures dels arbres de casa i dels boscos del voltant. Un trocet de bosc cap a casa. Un fruit, un regal de la naturalesa no sempre prou apreciat. Les cireretes d'arboç tenen un gust molt particular que no agrada a tothom, però fetes amb melmelada ha resultat una delícia d'aroma de bosc increïble de bona, sobretot amb torradetes per esmorzar.

Ingredients:
1 kg de cireretes d'arboç, aprox.
400 g de sucre, aprox.
1 culleradeta de mel o bé un trocet de beina de vainilla
50 ml d'aigua (si vols per acabar de colar les cireretes), però queda millor sense i espesseix abans
el suc d'1 llimona

Vaig recollir 1 kg més o menys de cireretes ben madures, les vaig esbandir bé (algunes es van esmicolar però les vaig aprofitar igualment). Les vaig barrejar amb 200 g de sucre i ho vaig passar pel minipímer, després ho vaig passar pel colador perquè el que és molt àcid són les puntets vermells. Em va costar una mica extreure la polpa xafant-la bé al colador amb una cullera amb paciència i en vaig obtenir una bona quantitat, de polpa.  A la polpa resultant hi vaig afegir 200 grams més de sucre, el suc d'una llimona i una culleradeta de postre de mel, (en una altra ocasió hi he afegit vainilla i ha quedat exquisida, fins i tot m'agrada més) i ho vaig posar a bullir en una olleta a foc molt baix remenant molt sovint fins que va espessir a una textura pròpia de la melmelada feta, aproximadament de mitja horeta  a una hora.
Només em va quedar abocar la melmelada calenta en un parell de pots i girar-los de cap per avall per fer el buit per conservar-la, la resta ja ens l'hem menjada. Boníssima! Amb aquest puntet d'acidesa combinat amb la dolçor de la mel o l'aroma de la vainilla és deliciosa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada