Escric el títol i se m'escapa el riure. No, no és un plat de diumenge, però sí que és un plat que vull apuntar perquè és tradicional, bo, alimentós i fet a casa.
Dissabte vaig anar a comprar a les verduleries del poble, perquè tenen productes de proximitat, de Canet i del Maresme. Vaig comprar mig quilo de mongetes seques del ganxet collides del poble i una bossa de cargols (dels cargols ja escriuré més endavant perquè no n'he fet en ma vida).
Es posen les mongetes en remull d'un dia per l'altre i l'endemà les poses a coure. Hi ha diverses maneres de fer-les però jo les he posat a coure amb força aigua a foc fort i quan ha bullit l'he abaixat al mínim i que s'anessin fent mentre jo treballava. Les vas vigilant i quan han estat fetes els hi poses la sal i pares el foc. Ja està, mira si és fàcil.
Les penso fer passadetes per la paella, on prèviament hauré fregit trossets de cansalada viada i les acompanyaré amb butifarres de pagès a la brasa.